tirsdag 9. oktober 2007

På Ikea i Tsjekkia


Ikea i Tsjekkia er akkurat som her, men bare litt billigere. Ja, faktisk. De småtingene som nesten ikke koster noe her koster enda mindre der.

Meg og Jan-Arne dro dit for han skulle ha noen ting til leiligheten sin.

Den første forskjellen jeg så på Ikea her og i Tsjekkia var, uteom prisene, maten i kafeteriaen.
De hadde f.eks en svær frityrstekt ost som var så full av kalorier at det nesten var komisk å spise den. Det var skikkelig instant heartattack på en tallerken. Men det var veldig godt. Hadde Grethe Roede sett menyen der hadde hun sikkert vaklet inn på do og kastet opp. Men det er hun sikkert vant med å gjøre allikevel. Nei, det var en litt stygg avsporing, men jeg lar den stå.

Så skulle vi dra hjem, men først måtte vi innom kiosken som var ved utgangen. Det var morsomt å se svenske varer der. Og så fant Jan-Arne ut at jenta bak kassen studerte svensk og da begynnte han å snakke norsk til henne. Han syntes nok det var kjekkere enn henne for etter en stund begynnte hun å se ganske utilpass ut og ba han slutte.

Da vi kom ut og skulle ha taxi og lastet inn alle tingene våre og sjåføren spurte hvor vi skulle og vi sa hvor vi skulle, bråstoppet han taxien og gikk ut og kastet ut ale tingene våre av taxien. Det var kaldt og glatt og han ville ikke kjøre opp den lange bakken til leiligheten til Jan-Arne. Da vi skulle gå å få en annen taxi hadde den råtne taxisjåføren gitt alle de andre taxiene beskjed om hvor vi skulle over radioen, så ingen ville ta oss med. Så vi måtte ta buss og dra med oss masse ting opp den lange bakken som var kjempeglatt.

Sånn var det å handle på Ikea i Tsjekkia. Litt sånn som her, bare med litt flere kalorier som vi sikkert mistet igjen når vi var nødt å slite på alt vi hadde kjøpt opp den lange bakken.

Ingen kommentarer: