onsdag 23. mai 2007

Tabloid


Av og til leser jeg riksavisene, de to store du vet. Det er egentlig en grei måte å slå ihjel litt tid på uten å sitte igjen med så mye etterpå. I dag leste jeg en av de på nett, og fant en overskrift som viser hvorfor jeg egentlig elsker tabloidaviser av og til;

Falsk brannmann var pyroman voldtektsmann

Fantastisk! Når en kommer over en sånn overskrift skal en ALDRI lese artikkelen. Den lever ALDRI opp til det overskriften lover. Det er en naturlig forklaring og det er ikke så fantastisk som overskriften prøver å lure oss til å tro det er. En skal lese overskriften, lukke øynene og la fantastien ta over og tankene ta helt av.

En ser for seg en mann i førtiårene som kommer til et brennende hus. Han ikke politiradio hjemme, men en tilsvarende brannmann radio. Hver gang det brenner og han har tid, så hiver han på seg brannmann uniformen sin og suser avgårde i sin røde Ford mondeo. Han stopper noen kvartal unna brannen, løper ut og bort til brannen. Ingen legger merke til at han sniker seg innpå, alle har øynene vendt mot den brennende bygningen. Så blander han seg med de andre brannfolkene. Men i stedet for å slukke, tar han opp en liten flaske bensin fra lommen og heller på flammene mens han prøver å røske med seg en av de tilskuerlystne damene som står og ser på brannen. Men hun viser seg å være politi i sivil og mannen blir arrestert siktet for ildspåsettelse og voldtektsforsøk. Det viser seg at det ikke er første gangen mannen har gjort dette, han blir dømt for en rekke kombinerte ildpåsettelser og voldtektsforsøk/voldtekter. Han blir fradømt retten til å gå med brannmann drakt, til og med på halloween, og får aldri mer kjøpe verken bensin eller fyrstikker uten at han har bensinen på biltanken eller kan dokumentere at fyrstikkene skal brukes til å tenne lys og ikke hus. Og ja, han må i fengsel. Hvor mange år? Hva sier du?

Ingen kommentarer: