fredag 9. mai 2008

Fransk skrekkfilm


I går kom en kompis på besøk og hadde med seg en fransk skrekkfilm. Ingen av oss hadde sett en fransk skrekkfilm noen gang, så vi lurte på hva franskmennene syntes var skummelt. Vi gjetta på en film om en franskmann som blir britisk statsborger. Eller en film om en fyr som går på en fin gourmet resturant og bestiller det dyreste de har for så å ta opp en medbrakt flaske ketchup som han heller over hele retten. Eller kanskje en film om at nasjonalretten i Frankrike har blitt fish & chips og at alle bruker masse eddik på maten.

Men til vår store overraskelse handlet ikke filmen Frontier(s) fra i fjor om mat eller engelskmenn i det hele tatt. Den tok for seg opptøyene som herjet i landet høsten 2005 og med utgangspunkt i de viste den ungdommer som flyktet fra opptøyene, etter å nesten ha drept en politimann og stukket av med mange penger. Ungdommene havner hos en familie som viser seg å være kanibaler med stort slakteri der tidligere gjester henger på kjøttkroker. Denne filmen var veldig lik mange amerikanske skrekkfilmer fra 70 tallet - The Texas chainsaw massacre, The hills have eyes og Last house on the left. Tror dette er den mest blodige filmen jeg har sett, ihvertfall en av de. Noen skikkelig makabre og drøye splatterscener som sikkert var moro å lage til, men det ble for mye å se på.

Ikke en storfilm. Men bra laget. Ekkel så det holdt, men det var mest pga blod og innvoller og det kan bli litt billig. Men pluss for en genuint ekkel veldig klaustrofobisk scene der to av ungdommene kravler inni en veldig smal tunell som bare blir smalere og smalere til de nesten sitter fast inni der. Ekkelt!

Ingen kommentarer: