tirsdag 6. mai 2008


I et tre satt det to jenter. Den ene hadde fletter og hvit kjole med røde prikker på. Den andre var mørk og hadde på seg blå shorts og gul overdel. De satt og kikket utover sjøen som lå nedenfor de som et endeløst bølgete blankt teppe. Det blåste såvidt, men vinden var varm og behagelig. Det var bare ett og annet måkeskrik å høre ellers var det helt stille. Men så hørte de små plask langt borte. De kom nærmere men var lave korte plaskelyder. De kikket ned, rett nedenfor klippen som treet de var oppi stod kom det to gutter roende i en liten gummibåt. En sånn du helst ikke skal ro lenger ut med enn der du kan hoppe ut og stå i bånn og trekke den inn igjen når du er lei av å ro rundt i den. Men disse to guttene hadde dristet seg ut på åpent hav så og si selv om de holdt seg nær land. Men skulle de få problemer ville de uansett slite med å komme seg på land, for det var bratte klipper ned i havet så langt øyet kunne se.

Den ene jenta, hun med den hvite kjolen ropte ned til guttene og spurte om de trengte hjelp, om hun skulle ringe redningsmannskaper. Guttene bare lo og vinket tilbake. Sjøen var rolig og det gikk akkurat å ro rundt i en sånn liten gummibåt midt på havet, selv om det egentlig var galskap.

Mellom de to guttene i gummibåten lå det en død måke. Men det så ikke ut som de brydde seg om det, de rodde videre bortover og forsvant ut av syne for de to jentene i treet etter nesten en time. Da klatret jentene ned av treet og gikk hjem.

Ingen kommentarer: