tirsdag 1. januar 2008

Hold takten

Dette er basert på en sann historie.

Gutten står med kniven i hånden. Det røde plasthåndtaket er hardt og kaldt og bladet er blankt og skarpt. Han knekker en kvist og begynner å spikke den. Det skal bli en pil. Storebroren har laget bue til han. Nede i lekehytta løper søster hans rundt med veninnene sine og leker. Antagelig leker de familie igjen. Han kan ikke forstår hvorfor de gjør det. Familie får han nok av hjemme, lek skal være noe en ikke får hjemme.

Noen menn kommer løpende. Storbror hans er borte. De leter overalt. Han gikk ned til sjøen. En fisker som stod ute ved fyret hadde sett noen falle i sjøen. Han så ikke hvor vedkommende forsvant hen.

Av og til skjer det ting i livet som en ikke forstår. Somregel går alt greit. Men plutselig er det som om noen trykker på en stoppknapp og bare finner på det kjipeste de kan og sjokket tvinger en til å stoppe opp og ofte ikke vite hva en skal gjøre. Når alt er håpløst.

Storebroren hans hadde reist til en kompis i en annen bygd uten å si ifra. Fiskeren hadde vært full og hadde nok innbilt seg at noen falt i sjøen.

For det meste går det bedre enn en tror. Ofte tror en det verste. Ofte bruker en masse energi på å være redd, bekymret og tenke på hva andre tenker, tror og vil si.

Ingen kommentarer: