torsdag 24. januar 2008

Nødvendig ondskap


Jeg har endelig funnet det dere kristne kaller satan og det kalles forsikringselskaper. De lover at hvis man skal være så uheldig at huset brenner opp, å gå under en bro mens noen mister en murstein i hodet på deg, bli påkjørt av en pensjonist på moped, få huset ditt rensket av tyver i stedet for et rengjøringsfirma eller få en grusom sykdom som gjør at du rett og slett ikke orker å gjøre annet enn å få noen til å skrive et brev til forsikringselskapet for deg, så skal de hjelpe deg, ikke noe problem!

Og så skjer uhellet. Og det er etterpå at helvete virkelig bryter løs. Da er plutselig forsikringselskapet lite villige til å betale, først må det fylles ut en haug med skjema, ting må skjekkes opp og dokumenteres. Har du ikke vitner eller annen brukbar dokumentasjon? Stikk hjem og vogg! Ja selv om du ikke har bein lenger!

Men ingen tør vel å ikke ha forsikring? Innboforsikring f.eks. Det er jo galskap å ikke ha. Så betaler man i dyre dommer for å få lov å skrive en mengde brev/epost når det går skjeis, og bli frustrert og miste nattesøvn, appetitt og stå opp midt på natta og spy rett på gulvet eller hva folk gjør når de blir skikkelig stressa.

Så jeg foreslår en liten omskriving av bibelen rett og slett. Djevelen, satan, lucifer har fått enda noen navn og det er If... , Vital, Nordea, Gjensidige og UNI Storebrand.

3 kommentarer:

Olav :) sa...

Veldig bra skrevet... må nesten slå opp i bibeln å se om det er endringer :)

Svenn sa...

Hei. Hva har skjedd? Mista I-Pod i eggevannet? Fryseren med alle rypene og fasanene uten strøm? Alle Cliff Richard platene stjålet?

Steinar sa...

Tenkte noen kom til å spørre om hva som hadde skjedd. Men ingenting nå. Leeenge siden jeg kranglet med forsikringselskap nå, 15 år siden. Men får si som Alan Partridge når han blir spurt om hva som irriterer han; "Just the general public, really"... så bare ideen med forsikringselskap og gårdigheten deres. Skulle skrevet noe om forsikringssvindel og som irriterer meg like mye, men kom ikke så langt... Sent nå, skriver bare en masse rør nå ja...