lørdag 29. mars 2008

Alkoholfrie drinker


Har vært på ferie i et land der det koster mellom 10 og 20 norske kroner for mer eller mindre fancy alkoholfrie drinker. For å variere litt når man er ute å spiser hver dag i to uker kan det være greit å ta noe annet enn bare juice, cola light og vann. Ikke alt var like spennende og noen hadde nesten bare is, men innimellom var det noen virkelig knalldrinker som både så bra ut og smakte fantastisk! Mojito er en av favorittene, den heter somregel virgin mojito eller noe sånn i alkholløs tilstand. Den inneholder lime, rørsukker, club soda, mynteblader og av og til jordbær. Og masse knust is.Virkelig friskt!

Det kan være en ide å handle inn litt club soda, limeestrakt osv… Mine drinker inneholder somregel lime, grapefrukt/juice, og litt appelsinjuice. Er litt nybegynner ennå, men skal avansere etter hvert. Mange muligheter. Det finnes en drøss oppskrifter på nett.

Her er min første selvkomponerte, ja den er litt mojito inspirert, derav navnet M.sr.

M. sr.

2 Lime

Litt appelsinjuice

Litt cola

En grapefrukt

Litt sukker

4-5 frosne jordbær

Godt med knust is

Press ut saften av to lime. Ha oppi litt appelsinjuice og cola. Skjær opp en grapefrukt slik at du bare har rent grapefruktkjøtt – ha dette oppi glasset. Strø litt over en t skje sukker oppi.
Og frosne jordbær og is. Bland godt. Pynt glasset en limebit eller to.

Det kommer mer! Vil prøve å være litt utradisjonell og mener bestemt at alkoholfrie drinker også kan være sterke! (ingefær er en fin ting f.eks).

2 kommentarer:

Olav :) sa...

hmm den der høres god ut, vet hvordanjeg vil ha den servert. Kan jeg bestille 2 stk?

Steinar sa...

ja ikke noe problem. hvor sitter du?