onsdag 19. mars 2008

Brno, Cesky Krumlov 14.03-19.03


Helga er over, men det merkes ikke når man har ferie allikevel. Hm, det er jo faktisk snart helg igjen. At tida går så fort merkes heller ikke før det har gått to uker på samme tid som to vanlige dager tar og ferien er over. Men har nesten en uke igjen.

Fortsetter der jeg slapp. Først var vi på Rodeo drive som er en utrolig bra resturant med amerikansk mat; hjemmelagede burgere, biff, ribbe osv... Store porsjoner og veldig billig.
Og ikke minst kjempegod mat!

Så etter en liten tur på en uteplass gikk vi mot toget. Når jeg stod på perrongen klokka halv ett på natta med en nesten ni timer togtur som også inkluderte to bytte av tog foran meg angret jeg ganske mye på at vi ikke heller reiste til Praha, tre timer med buss og så er man i sentrum. Eller Wien som er en enda kortere busstur. Men vi satte oss på toget og skulle til å legge oss og sove i en seksmansskupe, når konduktøren kom og sa at vi måtte flytte, vi var på første klasse. Eller vi kunne kjøpe billett til første klasse, etter veldig mye trykking på et apparat kom konduktøren fram til at det ville koste oss 1000 tjsekkiske hver (ca 340 norske kroner). Da flyttet vi heller noen kupeer ned. De var nesten like. Jeg sovnet litt ihvertfall, verre med Jan-Arne. Så, etter knappe fem timer skulle vi bytte tog i Plzen. Der har jeg vært før. Vi hadde bare rundt ti minutter på oss før neste tog skulle gå, på papiret så det umulig ut med mindre toget var helt presis. Det var det! Neste togbytte noen timer senere var også med bare få minutters margin. Men det gikk bra der og. Etter ni timer var vi i Cesky Krumlov.

Vi spaserte nedover mot sentrum fra stasjonen i det flotte været. Så gikk vi igjennom byen og prøvde å finne pensjonatet vi skulle bo på. Etter en misvisende forklaring fra ei som jobbet på turistinformasjonen og etter å ha spurt en hjelpsom kar i en butikk fant vi fram. Vi bodde få minutters gange fra sentrum, så det lå bra til. Det var hjemme hos en eldre dame som hadde noen rom til leie. Helt greit sted. Kjempebillig og, koster ca 330 nok for begge for en natt.

Hele lørdagen gikk vi rundt og kikket i Cesky Krumlov, var oppe i et tårn med utsikt over hele byen, var og spiste en kjempegod pizza (det stod clazone på menyen, men den var ikke innebakt da, men like god for det), var i en slottshage, handlet litt og bare labbet rundt i finværet (strålende sol hele dagen). I sekstida gikk vi tilbake til pensjonatet for å hvile litt. Vi sovnet visst og jeg slo visst av alarmen på mobilen i søvne. Litt før kl.22 våknet vi, og stabbet ut i halvsvime for å finne en plass å spise middag. Det var ikke så vanskelig siden nesten alt var stengt. Men vi fant en kul underjordisk resturant i en katakombe. Det var ganske grotteaktig og kult der. Vi hadde grillet lam, og det smakte fantastisk!

Så ble det mer labbing rundt dagen etter og litt handling og lunsj på en resturant som var i en av de eldste byggene i byen (fra rundt 1500 tallet). Det var også en gjeng japanere innom som prøvde seg på hvert sitt grise kne(!). En porsjon så ut som nok mat til tre personer, og japanerne spiste ikke opp halvparten hver en gang. Jeg hadde karpe i plomme/nøttesaus, det var veldig godt, men hadde nok tatt noe med en litt mindre søt saus en annen gang.

Så tilbake til Brno, heldigvis var turen hjem litt kortere, "bare" litt over fem timer. Vi skiftet tog en plass og der var toget videre forsinket nesten en time, men vi kom oss til Brno til slutt.

Ellers har dagene her gått med på å gå tur med hund, labbe rundt i sentrum, spise god mat og sånne kjekke ting som man pleier å gjøre på ferie.

Har somsagt noen dager igjen. I dag skal jeg lage pizza til sultne norske studenter, må begynne snart. Sola skinner og det har sluttet å snø heldigvis.

God påske alle sammen, får se når neste blogg kommer.

Ingen kommentarer: