søndag 30. mars 2008

Ikke la deg lure


I overimorgen er det første april. Det burde egentlig være en offisiell fridag, sånn at alle kunne konsentrere seg om å pønske ut og utføre aprilspøker og lure venner, familie og andre trill rundt.
Aprilsnarr kommer fra Frankrike og går tilbake helt til 1500 tallet.

De fleste er såpass obs på denne dagen nå, så det er ikke så lett å lure noen lenger. Aviser og nyhetene på tv har alltid en aprilspøk, men somregel er den lett å finne.

Men noen spøker er verd å minnes, her er et lite utvalg;

Smell-o-vision: I 1965 hevdet BBC at de skulle ha et forsøk med en ny teknologi som tillot sending med lukt over luftbølgene til alle seerne. Mange seere skal ha kontaktet BBC og rapportert om forsøkets suksess.

26 dagers maraton : i 1981 skrev den engelske avisen The Daily mail om japaneren Kimo Nakajimi som hadde løpt London maraton, men hadde misforstått og trodd at man skulle løpe i 26 dager, ikke 26 miles. Avisen kunne fortelle at Nakajimi var ute på veiene i England, fast bestemt på å fullføre løpet.

Venstrehånds-Whoppere: I 1998 hadde Burger king en annonse i USA today som sa at folk kunne få en Whopper (en type hamburger som er fast i menyen til Burger King) for venstrehendte, og som var designet slik at fyllet rant ut på høyre side.

Hong Kong forblir britisk: 1997 gikk flere britiske aviser ut med at regjeringen hadde fremforhandlet en avtale om at Storbritania skulle få beholde Hong Kong, mot at Kina fikk Nord Irland.

Spagettitrær: BBC sitt TV-program Panorama kjørte en berømt spøk i 1957 som viste sveitsere som høstet spagetti fra trær. Mange folk kontaktet BBC og ville vite hvordan de kunne dyrke sine egne spagettitrær.

3 kommentarer:

Olav :) sa...

Hehehe... gleder meg allerede jeg. Tøff blogg

Svenn sa...

Google har egen 1.april søkemotor
http://www.googleaprilfools.com/

Steinar sa...

Kult, hørte noe med et halvt øre i dag på klokkeradioen (vekk meg, du trenger egentlig ikke å underholde meg)om masse rare funksjoner på google, skal sjekke.