tirsdag 26. februar 2008

Ja til EU!


Ingen kan vel stå alene? Når har det vært særlig smart? Har man mye vil man ofte ha litt mer.

Velstand handler om rikdom, ikke at rike skal fø på de fattige. Selv om det betyr at enda færre får det bedre, og enda flere får det verre. Vi må jo få noe å si! Vi, dette landet med et ego som vokser fortere enn oljeinntektene. Vi er jo så svære! Nei, vekk med globusen, VI ER SVÆRE SIER JEG!

Når vi bare får kommet med i fellesskapet vil alle høre på oss! Da vil de legge vekk alt de holder på med og sitte målløse og bare vente på hva dette fantastisk kjempedigre lille landet har å si. For vi har jo så mye vi skulle ha sagt. Vi vet jo best! Så ser de på oss, men for sent oppdager vi at de ikke venter på hva vi har å si. For sent ser vi at samtlige øyne er svarte. De vil ha noe av oss, de vil ha mye av oss. De vil ha olje. De vil ha fisk. De vil ha vår rikdom. Så vil de kanskje høre på oss, men da som det lille landet vi er, blant mange langt større.Oisann, nå begynner jeg å høres ut som en nei mann her… For sent å gjøre noe med det.

Det frie markedet = velstand. Tenk så deilig å ta et skikkelig kvelertak på det offentlige, på alle initiativ som ikke er basert på at du må bra med penger og helst være rik. Valgfrihet! Så kan de som ikke har råd til å velge bare holde kjeft. Vi holder festtale her, ikke kom å ødelegg!

Og bønda i fra nord, de spar vi ned i deres egen åker. Her i dette kalde landet må de jo subsidieres såpass kraftig at det ikke er vits i å holde i de kunstig i live. Den aktive dødshjelpen er på vei! Vil du handle på sånne kjekke gårdsutsalg får du ta deg en tur til utlandet.

Og tenk så fint det skal bli når arbeidsgiverne endelig kan begynne å konsentrere seg om lønnskutt i stedet for lønnsøkning! Arbeidsgiverne har blitt plaget og pint i alle år, på tide de og får sine dager i solen. Og snart vil også pensjonsalder være et ord for historiebøkene. For færre og færre har råd til å gå av med pensjon. Nå skal endelig uttrykket Å jobbe seg i hjel bli mer enn bare ord.

Ingen kommentarer: