lørdag 16. februar 2008

Juno


Amerikanerne har begynt å lage kule ungdomsfilmer igjen! Jeg likte godt Superbad og nå går Juno på kino her til lands. Et par av skuespillerne fra Superbad er med her og, bl.a Michael Cera i en av hovedrollene. Og så er Jason Bateman med som spillte sammen med Michael Cera i den utrolig morsomme serien Arrested development.

Juno handler om en 16 år gammel jente som blir gravid. Hun vurderer abort, men velger å bære frem barnet som det heter og gi det bort til et par som ikke kan få barn. Filmen er jordnær og troverdig. Og morsom. Kanskje litt i overkant ”kul” men det er en smaksak, for meg fungerte det helt fint. Masse popkulturelle referanser hele tiden, som f.eks da Juno (som er den 16 år gamle jenta) diskuterer med mannen som skal adoptere barnet hennes om hvem som er tidenes skrekkfilmregissør. Juno mener Dario Argento (jeg heier på Juno!) og adoptivfaren mener Herschell Gordon Lewis . En enkel, men komplisert film som er tidvis knallbra underholdning og grei å plukke med seg en søndag på dvd.

Masse kul musikk og, Kimya Dawson fra Moldy peaches har skrevet mesteparten av filmmusikken, og filmen avsluttes med at de to hovedpersonene synger Anyone else but you av Moldy peaches til hverandre, fin scene! Ellers på lydsporet er bl.a Sonic youth, Velvet underground, The kinks og Mott the hoople.

Ingen kommentarer: