onsdag 6. februar 2008

Norsk Gallup ringer

Hallo

Ja hei dette er fra norsk gallup, vi har en undersøkelse som går på folks turvaner. Kan vi få spørre deg noen spørsmål?

Ja bare spør du.

Ja, hvor gammel er du?

41…… nei, he he, sjuogtredeve

Kjønn

Hva mener du kjønn, hører du ikke at jeg er mann?

Det er ikke alltid like lett å høre. Noen damer har og ganske dyp stemme.

Ja ja, prøv å snakke deg vekk. Du syns jeg har en feminin stemme gjør du.

Neida. Beklager da.

Hvorfor beklager du hvis du ikke syntes jeg hørtes ut som et kvinnfolk?

Ville bare være høflig. Kan vi gå videre?

Ja du gjør så du vil du så.

Hvor mange bor det i din husstand?

Nei, det er bare meg og hunden og to katter. Av og til bor eks’en her, men ikke akkurat nå.

En da.

Nei fire av og til fem, kan du faen ikke telle?

Ja, men vi teller ikke med husdyr.

Så du mener at eks’en min er et dyr og nå. Har du kanskje truffet henne?

(*stille* og så et sukk)

Hva er det du sukker for, det er jeg som blir plaget av å bli oppringt av noen jeg ikke kjenner og mest sannsynlig ikke ville likt som person heller.

(trekker pusten) Ok, hvor ofte reiser du på turer som er lenger enn tre timer inkludert transport?

Det er ikke ofte. Etter at Ladaen ga seg har det liksom ikke blitt så mange turer.

Men hvor ofte det siste halve året da?

En gang. Det var en hyttetur på hardangervidda. Husker ikke en drit av det, men jeg har sett bilder fra turen der jeg ligger og sover eller står og spyr på bildene. Så jeg var nok med på den turen ja. Ellers har de bare laget det på data, sånn billedmanipulering. Jeg så det på ei pornoside en gang, ei kjerring som hadde pupper store som medisinballer, har du sett de? Det var garantert manipulert.

Kan du vennligst bare svare kort og greit på spørsmålene?

Ja ok, ikke noe å gå helt pms for da, herregud!

Har du reist til syden noen gang?

Ja

Ok hvor mange ganger de siste fem årene?

Ingen.

Når var du i syden sist da?

Helvete heller, er dette purken eller? Det begynner å minne om et avhør av en drapsmistenkt altså, tenkte bare jeg ville si det. Forstår jo at du skal ha noen tall du kan skrive ned på det sure skjemaet ditt sånn at arbeidsgiveren din blir fornøyd og du kan få betalt for den drittjobben din, men det går liksom an å ta det bittelitt rolig for det om.

Du, jeg tror ikke dette har noe for seg.

Beklager da, skal svare skikkelig. Jeg har vært i syden fire ganger, sist for tre år siden.

Men du sa jo at du ikke hadde vært i syden de siste fem årene.

Ok, men da misforstod jeg spørsmålet.

Har du vært i syden flere ganger fra 2002 til 2007 da?

Ja en gang til i 2006, i fjor.

Ok…. Har du reiseforsikring?

Ja nå har jeg fått det.

Har du reist uten noen gang?

Ja mange ganger. Men i fjor ble jeg ranet av en degos og det var ikke noe kjekt skal jeg si deg. Og når jeg ville ha penger igjen av reiseselskapet som hadde sendt meg til det mest kriminelle reisemålet de hadde i katalogen sin så sa de bare at siden jeg ikke hadde reiseforsikring så ville jeg ikke få en krone. Forbanna rævhål!

Hva blir ditt neste reisemål?

Hm, tror det må bli Afrika.

Hvorfor Afrika?

Nei, mest på grunn av dyrene. Det er liksom ikke så mye annet der. Kunne tenke meg å være med på sånn safari ute i jungelen og plukke bananer rett fra trærne og sånn. Og kastet kokosnøtter på apekatter, det ser ganske stas ut.

Hvilket reisemål vil du gjerne dra tilbake til?

Mallorca. Drakk bare herlige drinker og lå i svømmebassenget til jeg så ut som en skrukkete nittiåring. Bare sol fra jeg stod opp sånn i fire tida på ettermiddagen til jeg hadde drukket frokost. Så ble det mørkt og så festet jeg og holdt leven til i åtte, ni tida om morgenen. Helt fantastisk plass! De som bare har reist med danskebåten vet ikke hva de har gått glipp av!

Hvilket reisemål reiser du aldri tilbake til?

Den der drittplassen i Ungarn der jeg ble ranet, hva tror du? Skal jeg tilbake dit skal jeg finne han som ranet meg og brekke armene på han og sparke han i magen til han ikke har en eneste tarm som fungerer igjen.

Ok, da har jeg bare et spørsmål igjen, kunne du tenkt deg å feriere mer i Norge, ditt nærmest ferieland?

Nei jeg kunne ikke tenkt meg det nei. Her er jeg jo allerde, liksom. Ferie skal liksom være avkobling og å oppleve noe nytt. Jeg vil heller ikke bli ruinert på ferien min, hver gang jeg kjøper noe her til lands føler jeg meg både lurt og flådd. Vet du hvor mye en drink på Mallorca koster eller? Fem kroner! Du blir jo full på en hundrings! Her hjemme, hvis jeg går på bar, noe jeg sjelden gjør siden jeg ikke vil bli utsatt for lovregulert ran, så koster en kveld meg minst to tusenlapper. To tusen! Og da har jeg ikke kjøpt meg hore heller hvis du trodde det din jævla gris! Det er kun drikke. Vil jeg betale en hundrings for å kose meg så mye en kveld at jeg ikke husker noe dagen etter eller vil jeg betale to tusen for å bli fortalt av pripne nordmenn at jeg oppførte meg som en tosk og klådde på dama deres og at de skal slå ut alle tennene på meg neste gang jeg gjør det uansett hvor full jeg er. Nei takk du, Norge ditt nærmeste ferieland, det høres mest ut som en dårlig vits. Den personen som kom på det slagordet bør tas ut på en parkeingsplass og plaffes ned. Jeg er imot dødsstraff altså, men en plass må jeg også sette grenser. Hvis jeg skulle lage en reklamekampanje for Norge som ferieland så ville jeg gått for en mer ærlig kampanje som ”Norge -du tror det ikke før du sitter der i unniken, blakk som ei trygda kirkerotte”, eller ”Norge - i stedet for å reise fra drittværet, reis til det!”. Eller så kunne jeg tatt en litt ironisk en ”Norge – som et eventyr”. Hei, den var jo ganske bra! Kanskje du kan formidle den til norsk turistforening eller noe, for de har vel en finger med i spillet her? Men da skal jeg ha betalt for det altså! Ikke prøv deg på noe, hører du? ……… Hallo?

2 kommentarer:

Olav :) sa...

hehehehhehe utrolig bra skrevet :) ler meg skakk her

Svenn sa...

Hah hah. Minner litt om en gang jeg sa ja til å svare på mitt inntrykk av diverse TV program. Hadde ikke sett ett eneste av programmene det ble spurt om. Utspørreren hadde håp i stemmen når spørsmålet om Dagsrevyen kom! Han var nok overrasket over at jeg hadde telefon.