mandag 7. april 2008

Les et eventyr!


Hvor mange ganger har du ikke opplevd at unger vil høre eventyr på de mest upassende tidspunkt. Og ofte vil de høre lange eventyr det tar en evighet å fortelle. Så her kommer noen korte eventyr som ikke tar lange stunden å fortelle.

*
Det var en gang en konge som bodde i et land langt langt borte. Faktisk så langt borte at ingen ante hvem kongen var eller hva han drev på med.

*
Det var en gang en liten jente som skulle gå å hente vann i brønnen. Ved brønnen var det en magisk frosk som kunne snakke. Men jenta så ikke frosken og satte bøtta rett oppå den så den ble most.

*
Det var en gang en jente som kunne synge så fint at alle som hørte henne synge fikk en fantastisk følelse av glede, oppstemthet og kiling og prikking i hele kroppen. En prins som kom ridene forbi huset hennes fikk høre jenta synge og red inn og spurte om hun ville bli hans kone. Det ville hun. Når jenten ble prinsesse sang hun i selskaper som kongen hadde på slottet. Alle som hørte jenta synge kunne ikke få nok av den vakre stemmen hennes og følelsen det ga dem. Når de kom hjem og ikke hørte den vakre sangen hennes fikk de nedtur og ble syke. Til slutt var hele slottet omringet av en stor menneskemengde som ville høre prinsessen synge hele tiden. Kongen forstod at jenta sønnen hans hadde giftet seg med ikke var bra for slottet eller kongeriket, så han sendte bud på henne (hun bodde i naborommet så han kunne vel strengt tatt bare gått inn der selv) og kunngjorde at hun skulle halshogges. Dette ble så dårlig motatt av menneskemengden utenfor at de stormet slottet og fikk tak i kongen. De rev den stakkars kongen i filler og bar den syngende prinsessen ut på gullstol.

2 kommentarer:

Olav :) sa...

KULT! Dette må jeg ta vare på til neste gang jeg skal sitte barnevakt... :) Ler så tårene spruter her

radeeven sa...

Helt meningsløst men samtidig fengende, digget det!