onsdag 9. april 2008

On the beach


Det går mot sommer, sol og veps. Hvis det ikke blir som i fjor da når vi fikk dobbel dose høst; en fra juni til august, og videre fra september til november.

I år har mange helgradert seg og har billett til en eller to uker i sydligere/varmere strøk.
Men det er ikke bare å reise sørover og hoppe uti havet. Noe strender er livsfarlige! Men pga turisme og mulig tap av penger holdes mye hemmelig. Men oppbyggende forfall har drevet litt etterforskning på nett og funnet fram til i hvert fall fire av de aller verste strendene. Og overraskende nok så havnet det en norsk strand på denne lite flaterende listen!

1.Thang-pauo stranden, Thailand
Her kan du risikere å treffe på både dødelige maneter, en spesiell type menneske-etende fisk som kun finnes her og bølger på størrelse med en mellomstor norsk boligblokk. Det er ikke tsunami, bare nesten. Og holder du deg klokelig på stranda og ikke går uti vannet er du ikke helt trygg da heller; her finnes verdens mest agressive strandselgere. Du kan enten kjøpe is av de eller gå hjem med brukket arm. Og i sanden bor den livsfarlige Weo-khlo krabben som har et hat/elsk forhold til menneskelige kjønnsorgan, den bare må borti og klype med et trykk som langt overgår den norske rødkrabben.

2. Byggde stranda, Norge
Ligger i Sogn og fjordane. Her finner du den uhyre sjeldne Kverkje sanden som er våt og kald og som legger seg rundt deg og fremkaller en slags kvelingsfølelse. Og ikke nok med det, vannet inne ved land har ofte veldig behagelig temperatur, men går man litt ut blir det helt plutselig ekstremt brådjupt akkurat et sted der strømmer tar deg med ut et stykke, og der blir også vannet iskaldt og livsfarlig. Og det er nesten ikke mulig å komme seg inn igjen. Få har kommet tilbake og kunnet fortelle om det! Og her holder også verdens mest mannevonde måkeart, Hakkemåken til. Har de små barn (som de ofte har om sommeren) angriper de alt som kommer i nærheten av reirene som er spredd over hele stranden. Lykke til!

3. Shark buffet beach, Australia
Verdens eneste strand der du er garantert å bli spist av hai hvis du våger deg uti sjøen. Noe surfere gir balla og våger seg uti allikevel – best å holde seg på brettet HELE TIDEN!
Ikke noe mer her, men det er jammen meg ille nok!

4. Lumber beach, Canada
Her er det somregel for kaldt å bade, men midt på sommeren blir det brukbart i vannet. Eneste ulempen er at det ligger tømmerstokker overalt i vannet, og kommer det bare en liten bølge (det hender) vil du helst ikke være uti vannet og få en bråte kjempesvære tømmerstokker mot deg. Tro meg, det er ikke særlig moro! Ikke nok med det, men den litt sjeldne saltvannsbeveren holder også til her. Og skulle du være så uheldig å komme borti huset til denne illsinte krabeten kan du regne med å spontanamputere ganske kjappt.

1 kommentar:

Olav :) sa...

Pinadø godt jeg bare skal til Brusand i sommer... Men der har de fjesing så kanskje like greit å lavære... kul blogg